Η απόφαση της Τουρκίας να αφαιρέσει το όνομα του Τσιφτσί από τη “Λίστα Καταζητούμενων Τρομοκρατών” ακολούθησε τον διορισμό του από τον αλ Σάρα ως ταξίαρχου του νέου συριακού στρατού, ο οποίος ανακοινώθηκε επίσημα από το υπουργείο Άμυνας της Συρίας. Ο αλ Σάρα, ως ηγέτης της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ, που παλαιότερα είχε χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία και τις ΗΠΑ, επιδιώκει να διασφαλίσει τη σταθερότητα και τη νομιμότητα της κυβέρνησής του.
Η εξέλιξη αυτή προκαλεί ανησυχίες σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης του αλ Σάρα, αν κι αυτός έχει προσπαθήσει να καθησυχάσει ανησυχίες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, υιοθετώντας μια πιο μετριοπαθή στάση. Έχει δηλώσει ότι στοχεύει στη δημιουργία κράτους βασισμένου στην ανοχή και τη συνύπαρξη μεταξύ των εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων της Συρίας.
Επιπλέον, υπάρχουν αναφορές ότι διάφοροι ξένοι μαχητές, συμπεριλαμβανομένων ηγετών από άλλες συριακές ένοπλες φατρίες που συνεργάστηκαν με τη Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ, έχουν ενσωματωθεί στις συριακές ένοπλες δυνάμεις. Ο Τσιφτσί είναι ένας από τους επτά ξένους μαχητές που έχουν αναλάβει υψηλές θέσεις στο νέο συριακό στρατό.
Πηγή: newsbomb.gr