Οι ισραηλινές δυνάμεις, όταν αντιμετώπισαν επιθέσεις με ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ, προχώρησαν σε εντατικές στρατιωτικές επιθέσεις σε κέντρα της Χεζμπολάχ και στις οικονομικές υποδομές του Λιβάνου. Ο επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μπράντφορντ, Πολ Ρότζερς, επισήμανε σε σχόλιο του για τον Guardian τη χρήση «δυσανάλογης βίας», με στόχο την καταστροφή χωριών που θεωρούνταν ως πηγές επιθέσεων. Αυτό οδήγησε σε χιλιάδες θύματα, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, καθώς οι πόλεις και οι υποδομές της χώρας καταστράφηκαν.
Δύο χρόνια μετά τον πόλεμο, το Ινστιτούτο Μελετών Εθνικής Ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ δημοσίευσε μελέτη που προώθησε το Δόγμα Νταχίγια. Ο συνταγματάρχης Γκάμπριελ Σιμπόνι υπογράμμισε πως οι επιθέσεις πρέπει να στοχεύουν όχι μόνο τις στρατιωτικές δυνατότητες της Χεζμπολάχ, αλλά και τις οικονομικές πηγές των πολιτών που υποστηρίζουν την οργάνωση. Υποστήριξε ότι το Ισραήλ θα πρέπει να αντιδρά με δυσανάλογη δύναμη προκειμένου να διασφαλίσει την ηρεμία κατά μήκος των συνόρων του.
Ο στρατηγός Γκάντι Έιζενκοτ, επικεφαλής των ισραηλινών δυνάμεων στον Λίβανο κατά τη διάρκεια του πολέμου, κατείχε τη θέση του αρχηγού του γενικού επιτελείου του IDF μέχρι το 2019 και επανήλθε ως σύμβουλος στον υπουργικό συμβούλιο του Νετανιάχου τον Οκτώβριο. Η επίθεση στο Νταχίγια, όπου η Χεζμπολάχ διατηρούσε τα οχυρά της, αιφνιδίασε την οργάνωση και είχε ελάχιστο σχεδιασμό για την αντίσταση απέναντι σε έναν τέτοιο σφοδρό βομβαρδισμό.
Πηγή: newsbomb.gr