Τίτλος: Δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου

Τίτλος: Δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου
Σήμερα, η δικαστική διαδικασία που αφορά την απαγωγή και τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου προχωρά, καθώς ο γιος του δράστη θα αντιμετωπίσει κατηγορίες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είναι απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και κατηγορείται για συνέργεια στην απαγωγή του 26χρονου.

Ο Μάριος Παπαγεωργίου είχε απαχθεί και δολοφονηθεί τον Αύγουστο του 2012. Από τότε, η μητέρα του και ο δικηγόρος της, Νίκος Ρουσόπουλος, έχουν καταβάλει μεγάλο αγώνα για να διασφαλίσουν ότι οι υπαίτιοι θα αποδοθούν στη Δικαιοσύνη. Μετά από σχεδόν 13 χρόνια, φτάνει η στιγμή της κρίσης και για τον γιο του «εγκεφάλου» της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, ο κατηγορούμενος φέρεται να παρείχε υλική βοήθεια στην απαγωγή, γνωρίζοντας το σχέδιο που είχε εκπονήσει ο πατέρας του. Ειδικότερα, στην ημερομηνία της 9ης Αυγούστου 2012, έχει καταγραφεί ότι τηλεφώνησε στο θύμα για να επιβεβαιώσει την παρουσία του στο ραντεβού με τον πατέρα του. Αυτό το τηλεφώνημα θεωρείται ότι διασφάλισε τη συμμετοχή του Μάριου στο ραντεβού, συνδράμοντας έτσι την εκτέλεση του σχεδίου.

Το βούλευμα αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος, μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών με φίλους του θύματος, προσπάθησε να τους παραπλανήσει σχετικά με την εξαφάνιση του Μάριου, δημιουργώντας την εντύπωση ότι είχε σκηνοθετήσει την απαγωγή του για να αποσπάσει λύτρα από τη μητέρα του.

Πηγή: newsbomb.gr

Back To Top