Ο Τσιριγωτάκης αναφέρεται στο πώς η χούντα των Συνταγματαρχών, που είχε καταλάβει την εξουσία τη χρονιά που οι Beatles επισκέφτηκαν τη χώρα, επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την επίσκεψή τους για προπαγανδιστικούς σκοπούς. Οι αρχές έβλεπαν τους Beatles ως διασημότητες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα βρισκόταν σε διεθνή απομόνωση λόγω των αναφορών για πολιτικές καταπιέσεις και βασανιστήρια.
Δημοσιογράφοι και αξιωματούχοι του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού είχαν στρατηγική προπαγάνδας για να χρησιμοποιήσουν τους Beatles στη βελτίωση της τουριστικής φήμης της Ελλάδας. Αυτό επιβεβαιώνεται και από πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, όπου αναφέρθηκε η προσπάθεια των δικτατόρων να εκμεταλλευτούν τη δημοτικότητα του συγκροτήματος προς όφελος της χώρας.
Η φιλία που ανέπτυξε ο Λένον με τον Αλέξη Μάρδα, μηχανικό και φίλο του, τον οποίο αποκαλούσε “Μάτζικ Άλεξ”, ήταν επίσης εντυπωσιακή. Ο Μάρδας είχε εφεύρει το Nothing Box, το οποίο τράβηξε την προσοχή του Λένον και συνέβαλε στη σύνδεση τους. Στο τέλος, η μόνιμη παρουσία των Beatles στην Ελλάδα θα μπορούσε να είχε αποδειχθεί ευλογία για τη χούντα, προσφέροντας τους κάποια νομιμοποίηση από το εξωτερικό κατά τη διάρκεια της Beatlemania.
Πηγή: newsbomb.gr