Η ελληνική κουζίνα στη διεθνή γαστρονομία με δύο παραδοσιακά πιάτα στην κορυφή

Η ελληνική κουζίνα στη διεθνή γαστρονομία με δύο παραδοσιακά πιάτα στην κορυφή
Η ελληνική κουζίνα έχει κερδίσει την εκτίμηση πολλών ανθρώπων και έχει συγκεντρώσει πολλές διεθνείς διακρίσεις. Στη λίστα του Taste Atlas, δύο από τα πιο γνωστά ελληνικά πιάτα με αρνί κατατάσσονται σε υψηλές θέσεις. Τα αρνίσια παϊδάκια, τα οποία κατέκτησαν την πρώτη θέση στις καλύτερες συνταγές με αρνί παγκοσμίως, είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που απολαμβάνεται σε όλη τη χώρα, ειδικά κατά την Κυριακή του Πάσχα.

Πίσω από τα ελληνικά πιάτα, στην δεύτερη θέση βρίσκεται το τουρκικό Cag kebabı, μια ποικιλία κεμπάπ από την πόλη Ερζερούμ. Αυτό το πιάτο παρασκευάζεται από αρνί που μαρινάρεται με κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι για περίπου 12 ώρες και στη συνέχεια ψήνεται σε μεγάλο οριζόντιο σουβλάκι.

Η τρίτη θέση ανήκει στο κρητικό αντικριστό, μια παραδοσιακή τεχνική μαγειρέματος που περιλαμβάνει ένα νεαρό αρνί ή κατσίκι να κόβεται σε κομμάτια, να αλατίζεται και να ψήνεται σε κυκλική διάταξη γύρω από φωτιά. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει στο κρέας να μαγειρεύεται αργά, αναπτύσσοντας πλούσιες γεύσεις.

Στην πεντάδα των καλύτερων πιάτων ακολουθούν τα τουρκικά Ντονέρ κεμπάπ και κεμπάπ Άδανα. Το Ντονέρ κεμπάπ είναι μια διάσημη λιχουδιά που περιλαμβάνει ψητά κομμάτια κρέατος, ενώ το κεμπάπ Άδανα αποτελείται από κιμά που ψήνεται στη σχάρα. Το κεμπάπ Άδανα πήρε την ονομασία του από την πόλη Άδανα της Τουρκίας.

Πηγή: newsbomb.gr

Back To Top