Η περιήγηση περιλαμβάνει και τον πατέρα Γεώργιο, ο οποίος ετοίμασε για τον Άκη ένα μοναδικό πιάτο με μπακαλιάρο, κυδώνια και δαμάσκηνα. Η συνάντησή του με τον πατέρα Παΐσιο προσφέρει βαθύτερη γνώση σχετικά με την παρασκευή σφραγίδων για τα πρόσφορα, εξηγώντας τη σημασία αυτής της παράδοσης.
Ο Άκης συνεχίζει το ταξίδι του επισκεπτόμενος το κελί του πατέρα Αγάθωνα, όπου μαθαίνει για την παρασκευή αγιορείτικων θυμιαμάτων και συμμετέχει στη διαδικασία του μαζέματος ελιών με τον πατέρα Ιωακείμ. Το βράδυ, οι μοναχοί και ο Ακης συγκεντρώνονται για εσπερινό και ένα κοινό δείπνο, όπου ο Άκης κουτίζει φαγητό ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη φιλοξενία του.
Την επόμενη ημέρα, ο Άκης συντροφεύει τον Χρήστο, μεταφορέα του Αγίου Όρους, σε ένα καθημερινό δρομολόγιο ανεφοδιασμού, βιώνοντας από κοντά τη διαδικασία τροφοδοσίας των μοναστηριών. Το ταξίδι ολοκληρώνεται με μια επίσκεψη στον πατέρα Νικήτα, όπου απολαμβάνουν ψάρι σκορπίνα, καθώς και δείπνο στο κελί του πατέρα Παλαμά, γεμάτο πιάτα που αναδεικνύουν την αγιορείτικη παράδοση.
Συντονιστείτε στο κανάλι του Alpha για να ακολουθήσετε τον Άκη σε αυτό το μοναδικό ταξίδι στο Άγιο Όρος, όπου η αγιορείτικη κουζίνα συνδυάζεται με την πνευματικότητα, αναδεικνύοντας την αυθεντικότητα και τον πλούτο της μοναστικής ζωής.
Πηγή: newsbomb.gr