Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναφέρθηκε στην ιστορική μέρα της 23ης Ιουλίου 2018, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η ημερομηνία είναι ορόσημο για την ελληνική κοινωνία. Ο κ. Σκύφτας δήλωσε πως «ξαφνιαστήκαμε» με την απόφαση του Δημοσίου να παραιτηθεί από τις εφέσεις και ότι περιμένουν να δουν πώς αυτό θα μετουσιωθεί σε νόμο.
Σχετικά με τη διαδικασία των εφέσεων, δήλωσε ότι θα ήταν επωφελές να ακολουθήσουν και οι Δήμοι και η Περιφέρεια την ίδια οδό, ενώ αποκάλυψε ότι και οι νομικοί του Ταμείου του Κράτους είναι σε αναμονή οδηγιών από το Υπουργείο για τις απαραίτητες ενέργειες.
Όσον αφορά την στάση των οικογενειών των θυμάτων, ο κ. Σκύφτας επισήμανε ότι αυτές διαχειρίζονται την κατάσταση με αξιοπρέπεια και δεν επιδιώκουν πλουτισμό. Αναφορικά με τις αποζημιώσεις, επανέλαβε την επιφύλαξή του για την προοπτική των νομικών διαδικασιών και αν η παραίτηση του Δημοσίου θα επιφέρει αλλαγές και στις αξιώσεις των ιδιωτών.
Ο δικηγόρος ανέφερε ότι υπάρχουν πολλές διευκρινίσεις που πρέπει να γίνουν γύρω από τις ευθύνες του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής, τονίζοντας την ανάγκη αλλαγών στο νομοθετικό πλαίσιο ώστε να αποσαφηνιστούν οι αρμοδιότητες. Σημείωσε ότι το νομοθετικό πλαίσιο είναι πολύ περίπλοκο και συχνά απαιτεί να συμβεί μια τραγωδία για να γίνουν αλλαγές.
Επιπλέον, σχολίασε την επιρροή των Τεμπών στην κοινωνική αντίδραση και στη διαδικασία δικαιοσύνης, λέγοντας πως η πίεση της κοινής γνώμης έχει διαδραματίσει ρόλο. Σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της υπόθεσης, σημείωσε ότι η ποινική διαδικασία συνεχίζεται και ότι οι αποφάσεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου θα εκτελούνται.
«Η πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου είχε 8.500 σελίδες και ήταν πολύ δύσκολο να αποτυπωθούν οι ευθύνες», πρόσθεσε ο κ. Σκύφτας, αναγνωρίζοντας την πολυπλοκότητα της κατάστασης.
Πηγή: newsbomb.gr