Καταστροφικές πλημμύρες και χαλαζοπτώσεις πλήττουν τη χώρα εν μέσω κακοκαιρίας

Καταστροφικές πλημμύρες και χαλαζοπτώσεις πλήττουν τη χώρα εν μέσω κακοκαιρίας
Σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρήθηκαν στην περιοχή της Λίνδου στη Ρόδο. Η έντονη κακοκαιρία, η οποία προκάλεσε μεγάλα προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας, δεν φαίνεται να περιορίζεται, καθώς αναμένονται νέες καταιγίδες και βροχές και το Σαββατοκύριακο. Η αστάθεια του καιρού θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή (27/4), κυρίως στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία παρουσίασε σημαντική πτώση, με την εκτίμηση του Θοδωρή Κολυδά να προαναγγέλλει τις πιο ψυχρές ημέρες για τη Δευτέρα και την Τρίτη. Από την Τετάρτη το απόγευμα, οι βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες δημιούργησαν προβλήματα και σε περιοχές όπως η Φθιώτιδα.

Μάλιστα, οι ισχυρές βροχές συνοδεύτηκαν από χαλάζι, με χαρακτηριστικά φαινόμενα να καταγράφονται γύρω στις 5:00’ το απόγευμα στο Δομοκό και στα Στάμνα Αιτωλοακαρνανίας, όπου το χαλάζι έστρωσε το έδαφος. Στη Λαμία, σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις και κεραυνοί, ενώ η θερμοκρασία στη βόρεια Φθιώτιδα έπεσε στους 12.8°C το απόγευμα.

Αναμένονται επίσης τοπικά θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, με νέα μεταβολή του καιρού να προγραμματίζεται για την ερχόμενη εβδομάδα. Πηγή: newsbomb.gr

Back To Top