Ανακαλύπτοντας την Κρυμμένη Πόλη Κάτω από τις Πυραμίδες της Γκίζας

Ανακαλύπτοντας την Κρυμμένη Πόλη Κάτω από τις Πυραμίδες της Γκίζας
Έχει προκληθεί μεγάλος θόρυβος στην επιστημονική κοινότητα και τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης με τους ισχυρισμούς μιας ομάδας Ιταλών επιστημόνων ότι ανακάλυψαν μια «μνημειώδη πόλη» κάτω από τις πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο. Σύμφωνα με την ομάδα, έχουν εντοπιστεί γιγάντιοι κάθετοι άξονες και μια πλατφόρμα από ασβεστόλιθο που περιέχει δύο τεράστιους θαλάμους, με καθοδικά κανάλια που μοιάζουν με αγωγούς.

Οι επιστήμονες παρουσίασαν νέα δεδομένα που αποκαλύπτουν την ύπαρξη ενός συστήματος ύδρευσης που βρίσκεται σε βάθος μεγαλύτερο των 640 μέτρων κάτω από την πυραμίδα Khafre, μαζί με υπόγεια μονοπάτια που πηγαίνουν ακόμη πιο βαθιά. Οι εικόνες αυτές δημιουργήθηκαν μέσω παλμών ραντάρ, χρησιμοποιώντας μια τεχνική παρόμοια με αυτή του σόναρ για τη χαρτογράφηση των ωκεανών.

Ωστόσο, πολλοί ειδικοί έχουν αμφισβητήσει τους ισχυρισμούς αυτούς, χαρακτηρίζοντάς τους «ψευδείς» και «υπερβολικούς». Ο καθηγητής Lawrence Conyers από το Πανεπιστήμιο του Ντένβερ προειδοποίησε ότι είναι αδύνατο για την τεχνολογία αυτή να διεισδύσει σε τέτοιο βάθος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως υπάρχουν μικρότερες δομές, όπως φρεάτια ή θάλαμοι.

Η ομάδα των ερευνητών δήλωσε ότι υπάρχει «ένας ολόκληρος κρυμμένος κόσμος πολλών δομών» σε βάθος άνω των 609 μέτρων, και υποστήριξαν ότι μελλοντικές αναλύσεις των εικόνων θα μπορούσαν να αποκαλύψουν μια πραγματική υπόγεια πόλη. Ενδεικτικά, ο Corrado Malanga από το Πανεπιστήμιο της Πίζας δήλωσε ότι οι μεγεθύνσεις εικόνας μπορούν να αποκαλύψουν κρυμμένες υποδομές κάτω από την πυραμίδα.

Επιπλέον, οι ερευνητές έχουν προτείνει ότι η Πυραμίδα του Χεφρήνου μπορεί να κρύβει ανεξερεύνητα μυστικά, όπως το θρυλικό Hall of Records, που πιστεύεται ότι περιέχει χαμένη σοφία σχετικά με τον αρχαίο πολιτισμό. Ο Ciccolo πρόσθεσε ότι η ύπαρξη τεράστιων θαλάμων έχει ισχυρές συσχετίσεις με τις αιθουσες του Amenti.

Η μελέτη χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνολογίες και αναλύει τα σήματα που προέρχονται από δορυφόρους, επιτρέποντας στους επιστήμονες να δουν μέσα από την πέτρα και να χαρτογραφήσουν υπόγειες δομές σε τρεις διαστάσεις. Σύμφωνα με τον Malanga, οι μετρήσεις αποκαλύπτουν αξιόπιστα δεδομένα, αποκλείοντας την πιθανότητα ψευδών σημάτων.

Αυτή η έρευνα δεν έχει ακόμη υποβληθεί σε ανεξάρτητη αξιολόγηση, αλλά έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον για τις κρυμμένες πτυχές των πυραμίδων και την αρχαία Αίγυπτο.

Πηγή: newsbomb.gr

Back To Top