Η απελευθέρωση των κορακιών προήλθε από τη σκληρή δουλειά πολλών οργανισμών και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων της Υπηρεσίας Αλιείας και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ, του Τμήματος Γης και Φυσικών Πόρων της Πολιτείας της Χαβάης, του Τμήματος Δασολογίας και Άγριας Ζωής καθώς και του Πανεπιστημίου της Χαβάης. Τα πέντε πουλιά που απελευθερώθηκαν περιλαμβάνουν δύο θηλυκά και τρία αρσενικά, τα οποία πέρασαν μήνες σε κοινωνικές ομάδες στα κέντρα προστασίας Keauhou και Maui Bird, προκειμένου να δημιουργήσουν ισχυρούς δεσμούς.
«Η απελευθέρωση των αλάλα στο Μάουι είναι ένα σημαντικό βήμα για τη διατήρηση του είδους και αποδεικνύει τη σημασία της συνεργασίας για την αποκατάσταση της βιοποικιλότητας», δήλωσε η Megan Owen, Ph.D., αντιπρόεδρος της επιστήμης διατήρησης στη Συμμαχία Άγριας Ζωής του Ζωολογικού Κήπου του Σαν Ντιέγκο. Σύμφωνα με την Owen, τα πουλιά αξιολογήθηκαν για την ικανότητά τους να βρίσκουν τροφή και να ανταγωνίζονται με αρπακτικά, ενώ υπήρξε επίσης κτηνιατρική αξιολόγηση.
Η Keanini Aarona, ειδικός στην αποκατάσταση πτηνών από το Maui Bird Conservation Center, δήλωσε: «Σημαίνει πολλά για μένα να φροντίζω τα αλάλα. Για μένα και στον πολιτισμό μου, τα αλάλα είναι σαν τους προγόνους μας – τα kūpuna μας. Το δάσος δεν θα υπήρχε χωρίς αυτά τα πουλιά.» Η απώλεια των χαβανέζικων κορακιών οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως η καταστροφή του περιβάλλοντος, το κυνήγι και οι ασθένειες από εισαγόμενα είδη.
Πηγή: newsbomb.gr