Ο Μακρόν επεσήμανε τη σημασία του γαλλικού γεωργικού και αγροδιατροφικού τομέα, σημειώνοντας ότι είναι ένας σημαντικός εξαγωγικός τομέας που πρέπει να προστατευθεί για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά του. Οι γάλλοι παραγωγοί αμπελιών ανησυχούν ιδιαίτερα για τις πιθανές συνέπειες στους τομείς του κονιάκ και του κρασιού, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μία από τις κύριες αγορές εξαγωγής αυτών των προϊόντων.
Με την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ ανακοίνωσε την πρόθεση να εφαρμόσει αμοιβαίους δασμούς, που σημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλλουν το ίδιο επίπεδο δασμών σε προϊόντα που προέρχονται από μια χώρα, ανάλογα με την πολιτική δασμών που τηρεί αυτή η χώρα απέναντι στις αμερικανικές εξαγωγές.
Ο Μακρόν ανέφερε επίσης την προθυμία του να συμμετάσχει σε μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων με τον Τραμπ, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να βρουν λύσεις και για το ζήτημα της Ουκρανίας. Τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «ιστορικός σύμμαχος» και γι’ αυτό «πρέπει όλοι να δράσουμε για να περιορίσουμε» τη Ρωσία.
Το ίδιο διάστημα, η Ουάσιγκτον παρουσίασε σχέδιο ψηφίσματος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ζητώντας άμεσο τερματισμό της σύγκρουσης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Ωστόσο, αυτή η διατύπωση κρίνεται ασαφής, καθώς δεν αναφέρει συγκεκριμένα την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, διευρύνοντας τις επικρίσεις του Τραμπ προς τον Ουκρανό πρόεδρο, υποστηρίζοντας ότι η συμμετοχή του στις διαπραγματεύσεις δεν έχει σημασία.
Πηγή: newsbomb.gr