Η Κρίση της Γερμανικής Βιομηχανίας Μπύρας και οι Προοπτικές Ανάκαμψης

Η Κρίση της Γερμανικής Βιομηχανίας Μπύρας και οι Προοπτικές Ανάκαμψης
Η βιομηχανία μπύρας στη Γερμανία αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας tageszeitung. Η πτώση της κατά κεφαλήν κατανάλωσης είναι ενδεικτική του προβλήματος: από τα 150 λίτρα το 1980, σήμερα έχει μειωθεί στα 80 λίτρα. Οι ζυθοποιίες, οι οποίες σε παλαιότερες εποχές ήταν συνδεδεμένες με την τοπική κουλτούρα και ενίσχυαν την απασχόληση, τώρα βρίσκονται σε δεινή θέση. Οι πωλήσεις καταγράφουν πτώση, οι τιμές στα σούπερ μάρκετ είναι σε κρίσιμη κατάσταση, και οι δραστηριότητες συγκεντρώνονται σε όλο και λιγότερες μεγάλες εταιρείες, οι οποίες συχνά αδιαφορούν για τις πολιτιστικές διαφοροποιήσεις.

Επιπλέον, η μπύρα δεν απολαμβάνει καλή φήμη, καθώς θεωρείται ένα ποτό που επηρεάζει αρνητικά την υγεία και έχει εθιστικές και παχυντικές ιδιότητες. Σημειώνεται ότι η βιομηχανία αντιμετωπίζει και άλλες δυσκολίες, όπως η αύξηση των τιμών στην ενέργεια και η έλλειψη εργατικού δυναμικού.

Mία πιθανολογούμενη λύση για την κρίση που βιώνει ο κλάδος θα μπορούσε να είναι η εξειδίκευση. Αυτό δεν αναφέρεται μόνο στις προσωπικές προτιμήσεις των παραγωγών, αλλά σε μια σκόπιμη στροφή της βιομηχανίας προς πρότυπα που αναδεικνύουν την ποιότητα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η σκηνή της “craft” μπύρας έχει αναπτυχθεί ραγδαία, προσφέροντας ένα μοντέλο που θα μπορούσε να εξεταστεί και στην Ευρώπη.

Πηγή: newsbomb.gr

Back To Top