Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο τρέχων ηγέτης της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ, φάνηκε μέσω μιας απομακρυσμένης ομιλίας που μεταδόθηκε στις οθόνες, δηλώνοντας ότι η οργάνωση παραμένει “ισχυρή”. Ανέφερε ότι δεν θα υποταχθούν ούτε θα αποδεχτούν τις συνέπειες της δολοφονίας και της κατοχής τους: «Δεν θα υποταχθούμε και δεν θα δεχτούμε τη συνέχιση της δολοφονίας και της κατοχής μας όσο παρακολουθούμε».
Η κηδεία περιλάμβανε επίσης τον Χασέμ Σαφιεντίν, ο οποίος ηγήθηκε της Χεζμπολάχ για μία εβδομάδα μετά τον θάνατο του Νασράλα και σκοτώθηκε σε ισραηλινό χτύπημα. Ο Νασράλα αρχικά θάφτηκε δίπλα στον γιο του, Χάντι, ο οποίος είχε πεθάνει το 1997 ενώ πολεμούσε για τη Χεζμπολάχ. Η δημοσία κηδεία καθυστέρησε για να δοθεί χρόνος αποχώρησης των ισραηλινών δυνάμεων από τον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με τους όρους μιας εκεχειρίας που υποστηρίχτηκε από τις ΗΠΑ.
Στο μεταξύ, ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποιούσαν πτήσεις πάνω από τη Βηρυτό κατά τη διάρκεια της κηδείας, προκαλώντας την οργή του πλήθους, που φώναζε «Θάνατος στο Ισραήλ». Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Israel Katz, ανάρτησε στο X ότι οι πτήσεις αυτές έστειλαν ένα σαφές μήνυμα: «Όποιος απειλεί να καταστρέψει το Ισραήλ και επιτίθεται σε αυτό, θα είναι το τέλος του. Εσείς θα ειδικεύεστε στις κηδείες – και εμείς στις νίκες».
Πηγή: newsbomb.gr