Σήμερα, η Kendall Robertson, η τρέχουσα ιδιοκτήτρια, υποστηρίζει ότι το τηγάνι με το αρχαίο λάδι δεν έχει αλλάξει από τότε, οπότε όλα τα μπιφτέκια μαγειρεύονται με το ίδιο λάδι που έκανε το εστιατόριο διάσημο πριν από έναν αιώνα. Οι μπάλες κρέατος συναντούν μια διαδικασία χτυπήματος με ξύλινο σφυρί και τοποθετούνται σε μεγάλα μαντεμένια τηγάνια γεμάτα με το θρυλικό λάδι του εστιατορίου.
Παρά το γεγονός ότι πολλοί θα μπορούσαν να νιώσουν αηδία με την ιδέα του να τρώει κάποιος μπιφτέκια φτιαγμένα σε “αιώνιο” λάδι, η Kendall Robertson επισημαίνει ότι οι πελάτες γνωρίζουν το μυστικό αυτό και δεν τους πειράζει, μερικοί μάλιστα ζητούν να βυθιστεί το μπιφτέκι τους στο λάδι δύο φορές πριν το σερβίρισμα. Η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που οι περισσότεροι πελάτες ζητούν διπλές ή τριπλές μερίδες, καθώς μία δεν είναι αρκετή.
Εντύπωση προκαλεί επίσης ότι η χρήση του ίδιου λίπους για πολλές δεκαετίες δεν είναι σπάνια. Πολλές άλλες κουζίνες σε όλο τον κόσμο ακολουθούν παρόμοιες πρακτικές. Για παράδειγμα, ένα ταϊλανδέζικο εστιατόριο χρησιμοποιεί τον ίδιο ζωμό για πάνω από 50 χρόνια, ενώ το Otafuku στην Ιαπωνία σερβίρει τον ίδιο ζωμό από το 1945.
Μην ανησυχείτε για το αν θα εξαντληθεί το ειδικό λάδι του εστιατορίου. Ο κιμάς που οι σεφ ετοιμάζουν δημιουργεί επιπλέον λίπος κατά την παρασκευή, διασφαλίζοντας ότι η ποσότητα του λαδιού αυξάνεται με κάθε νέα παρτίδα μπιφτεκιών. Κάθε εβδομάδα, η εγκατάσταση επεξεργάζεται 750 έως 1.000 κιλά μοσχαρίσιου κιμά, ενώ έχουν πάντα διαθέσιμα περίπου 10 κουβάδες του προϊόντος, για λόγους πρόνοιας.
Πηγή: newsbomb.gr