Αυτή η αποστολή είναι ένας σημαντικός σταθμός στην κατανόηση της ηλιακής δραστηριότητας και μπορεί να προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες που θα βοηθήσουν στην ενημέρωση των μοντέλων πρόβλεψης στην Γη. Ο Joe Westlake, Διευθυντής του Τμήματος Ηλιοφυσικής της NASA, ανέφερε ότι αυτή η αποστολή αντιπροσωπεύει την πρώτη φορά που η ανθρωπότητα αγγίζει ουσιαστικά τον ήλιο.
Η NASA έχει ετοιμαστεί για αυτή την πτήση εδώ και χρόνια, καθώς ο σχεδιασμός τροχιάς απαιτούσε προσεκτική υπολογισμό και προετοιμασία. Το διαστημόπλοιο έχει φτάσει σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 1.800 βαθμούς Φαρενάιτ (982 βαθμούς Κελσίου), αλλά η θερμική του ασπίδα μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες άνω των 2.500 βαθμών.
Κατά τη διάρκεια αυτών των κοντινών πτήσεων, το Parker Solar Probe διακόπτει την επικοινωνία με την Γη και πετάει αυτόνομα, αναλύοντας την ανώτερη ατμόσφαιρα του ήλιου. Με την εμπειρία του να έχει προσεγγίσει σε αποστάσεις 8,4 και 4,5 εκατομμυρίων μιλίων σε προηγούμενες πτήσεις, η νέα αποστολή θα μπορούσε να προσφέρει ανεκτίμητες γνώσεις για τον ήλιο και τη σχέση του με άλλα αστέρια.
Η αποστολή δεν υπόσχεται να ανακαλύψει εξωγήινη ζωή, αλλά είναι κρίσιμη για την κατανόηση των μηχανισμών του ήλιου. Εξερευνώντας πώς λειτουργεί το αστέρι μας, οι επιστήμονες ελπίζουν να αποκτήσουν βασικές πληροφορίες σχετικά με την προέλευση της ζωής στη Γη και τις διαδικασίες που επηρεάζουν άλλους πλανήτες στο σύμπαν.
Οι επιστήμονες της NASA ανυπομονούν για την πιθανότητα να παρακολουθήσουν κάποια από τις ισχυρότερες ηλιακές εκρήξεις κατά τη διάρκεια αυτής της αποστολής. Αυτές οι εκρήξεις μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές συνέπειες για τη Γη, όπως παρεμβολές στα δίκτυα δορυφόρων και υψηλά επίπεδα διαστημικής ακτινοβολίας για τους αστροναύτες.
Πηγή: newsbomb.gr