Η μαρινάδα έχει την ικανότητα να απορροφάται καλύτερα στο κρέας, επιτρέποντας στην γεύση να διασκορπιστεί πιο ομοιόμορφα κατά την προετοιμασία. Επίσης, βοηθά στη διάσπαση σκληρών δομών, εξασφαλίζοντας ότι θα αποφευχθούν τα “μαστιχωτά” κομμάτια κατά το μαγείρεμα.
Επιπλέον, ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι η εξοικονόμηση χρόνου. Όταν έχετε προ-μαριναρισμένο κρέας, το μόνο που χρειάζεται είναι να το αφήσετε να ξεπαγώσει και είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, κερδίζοντας χρόνο για άλλες δραστηριότητες.
Είναι σημαντικό να επιλέγετε την κατάλληλη μαρινάδα ανάλογα με τον τύπο του κρέατος. Για παράδειγμα, το κοτόπουλο ταιριάζει καλύτερα με μαρινάδες που περιέχουν γιαούρτι ή φυτικά έλαια, ενώ το βόειο κρέας μπορεί να μαριναριστεί με σάλτσα σκόρδου ή σόγιας.
Διασφαλίστε ότι το κρέας είναι καλά επικαλυμμένο με τη μαρινάδα και ότι δεν υπάρχουν διαρροές κατά την κατάψυξη. Χρησιμοποιήστε σακούλες επανασφράγισης και τοποθετήστε το κρέας επίπεδα στην κατάψυξη για να αποτρέψετε τη συγκέντρωση των υγρών σε συγκεκριμένο σημείο.
Αξιοσημείωτο είναι ότι, αν και το μαριναρισμένο κρέας μπορεί να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να τονίζεται η ημερομηνία εισαγωγής στην κατάψυξη. Διαφορετικά είδη κρέατος έχουν διαφορετικές διάρκειες ζωής στην κατάψυξη, με το βόειο κρέας να αντέχει μέχρι και ένα χρόνο, ενώ το κοτόπουλο και το χοιρινό μέχρι εννέα μήνες και τα ψάρια μέχρι έξι μήνες.
Πηγή: newsbomb.gr