Στην έρευνα συμμετείχαν 502.094 άτομα μέσης έως μεγαλύτερης ηλικίας, οι 3.147 εκ των οποίων υπέστησαν αιφνίδια καρδιακή ανακοπή κατά την περίοδο παρακολούθησης των 13,8 ετών. Οι παράγοντες κινδύνου περιλάμβαναν στοιχεία του τρόπου ζωής, κοινωνικοοικονομική κατάσταση και το περιβάλλον, όπως η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση.
Οι κακές συνήθειες ύπνου και η έλλειψη άσκησης επισημαίνονται επίσης ως επιζήμιες. Σύμφωνα με τους ερευνητές, άτομα με υψηλότερη εκπαίδευση φάνηκαν λιγότερο επιρρεπή σε καρδιακή ανακοπή. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η δημόσια ενημέρωση και οι παρεμβάσεις στον τρόπο ζωής θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση των συμβάντων αυτών.
Η καρδιακή ανακοπή είναι μια σοβαρή ιατρική κατάσταση που μπορεί να συμβεί απροσδόκητα, με τους ανθρώπους να χάνουν τις αισθήσεις τους. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, περίπου 30.000 καρδιακές ανακοπές καταγράφονται εκτός νοσοκομείου κάθε χρόνο. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης προσπαθούν να επαναφέρουν στη ζωή τα θύματα.
Τελικά, η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο Canadian Journal of Cardiology, καταδεικνύει τη σημασία του τρόπου ζωής στη διαχείριση του κινδύνου καρδιακής ανακοπής, αναφέροντας ότι η βελτίωση της υγείας και η ευημερία θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά.
Πηγή: newsbomb.gr