Τραγικό ατύχημα από αλλεργία σε δείπνο στο εστιατόριο

Τραγικό ατύχημα από αλλεργία σε δείπνο στο εστιατόριο
Η οικογένεια της Άλισον έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για τις τροφικές αλλεργίες μετά τον πρόωρο θάνατό της. Επιθυμούν να υπάρχει πιο σαφής επικοινωνία μεταξύ της κουζίνας και του σερβιτόρου σχετικά με αλλαγές στις συνταγές, ιδίως για συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Η νεαρή γυναίκα, 23 ετών, είχε γευματίσει σε εστιατόριο στο Τέξας πέρυσι τον Μάιο, παραγγέλνοντας ένα πιάτο που είχε δοκιμάσει και στο παρελθόν, χωρίς να γνωρίζει ότι είχε γίνει μια σημαντική αλλαγή στη συνταγή.

Η Άλισον, που γνώριζε από μικρή ότι ήταν αλλεργική στα φιστίκια, είχε επιλέξει να είναι προσεκτική με το φαγητό της. Ήταν έτοιμη να αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο του Τάρλετον και αποφάσισε να βγει για το πρώτο της ραντεβού. Παρήγγειλε mahi-mahi, ένα πιάτο ψαριού, αλλά η σάλτσα φυστικιών είχε προστεθεί στη συνταγή χωρίς να ενημερωθεί σχετικά. Από τις πρώτες μπουκιές ένιωσε δυσφορία και κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο.

Η Άλισον έφτασε για να ζητήσει βοήθεια, όμως ξαφνικά κατέρρευσε και δεν ξύπνησε ξανά. Ο πατέρας της καταδίκασε την κατάσταση λέγοντας ότι η τραγική εμπειρία δεν θα έπρεπε να συμβεί σε κανέναν άλλο. Δυστυχώς, η ιστορία της Άλισον αντανακλά τους κινδύνους που ενέχει η κατανάλωση γευμάτων που περιέχουν αλλεργιογόνα που δεν είναι άμεσα γνωστά στους καταναλωτές.

Πηγή: newsbomb.gr

Back To Top