Η έρευνα αποκάλυψε ότι 40 φυσικά πρόσωπα, όλα αλλοδαποί από βαλκανικές χώρες, καθώς και 15 εταιρείες που είχαν ιδρύσει, εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση. Από αυτές τις εταιρείες, μόλις τρεις λειτουργούσαν νόμιμα, ενώ οι υπόλοιπες υπηρέτησαν ως ενδιάμεσες ή εταιρείες κέλυφος για παράνομες δραστηριότητες. Η συνολική αξία ύποπτων συναλλαγών μεταξύ 2020 και 2023 ανέρχεται σε 16.500.000 ευρώ, με επιπλέον 1,5 εκατ. ευρώ που διατέθηκαν μέσω προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα μέλη του κυκλώματος δημιούργησαν σοβαρά χρέη προς το Δημόσιο, ενώ συμμετείχαν σε σχέδια που προέβλεπαν την είσπραξη χρηματοδοτήσεων με το πρόσχημα της ανάπτυξης καινοτόμων επιχειρήσεων. Στη συνέχεια, η Αρχή προχώρησε σε δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων, χρηματιστηριακών προϊόντων και περίπου 20 ακινήτων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας που ανήκουν στα ελεγχόμενα πρόσωπα και τις εταιρείες τους.
Το πόρισμα της έρευνας αναφέρεται σε πέντε κακουργήματα που σχετίζονται με εγκληματική οργάνωση, φοροδιαφυγή, απάτη σε βάρος του Δημοσίου, μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος. Η δραστηριότητα του κυκλώματος επεκτάθηκε σε περιοχές όπως η Αθήνα, η Δυτική Μακεδονία, η Λάρισα, η Κοζάνη και η Μαγνησία.
Πηγή: newsbomb.gr