Ο αριθμός των προτάσεων αυξάνεται σημαντικά, καθώς στην αρχική Υπουργική Απόφαση του Οκτωβρίου 2024 είχαν εγκριθεί 64, ενώ με τη νέα απόφαση προστίθενται 43, μετά την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών. Όλα αυτά έγιναν βάσει του εγκεκριμένου Πρακτικού της Επιτροπής Αξιολόγησης και της Επιτροπής Ενστάσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).
Το έργο αποσκοπεί στη δημιουργία και ανάδειξη ενός ευρέος δικτύου πεζοπορικών μονοπατιών, με στόχο να συμβάλλει στη διατήρηση και προστασία της υπαίθρου, της φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς. Στις προτάσεις περιλαμβάνονται έργα που αφορούν τη δημιουργία ή την ανάδειξη μονοπατιών σε περιοχές όπως τα Αστερούσια της Κρήτης, η Κάλυμνος, η Φολέγανδρος, καθώς και σε Δήμους της Πελοποννήσου και της Ηπείρου, αλλά και σε νησιωτικούς Δήμους και περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν πληγεί.
Η διαδικασία αυτή εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», ειδικότερα στον Άξονα 1.4 που αφορά την «Αειφόρο χρήση των πόρων, ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας», με τον ΟΦΥΠΕΚΑ να είναι ο ενδιάμεσος φορέας υλοποίησης και χρηματοδότησης.
Πηγή: newsbomb.gr