Συνάντηση Παπαθανάση και Φίτο για την Πολιτική Συνοχής και το ΕΣΠΑ στην Ελλάδα

Συνάντηση Παπαθανάση και Φίτο για την Πολιτική Συνοχής και το ΕΣΠΑ στην Ελλάδα
Ο Ραφαέλε Φίτο, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την παρουσία του στην Ελλάδα, όπου συμμετείχε σε εποικοδομητικές συζητήσεις με τον Πρωθυπουργό, υπουργούς και τοπικές αρχές, αναφορικά με την ενίσχυση της πολιτικής συνοχής. Ανέφερε ότι η συγκυρία είναι κρίσιμη, καθώς πλησιάζει η ενδιάμεση αξιολόγηση της πολιτικής συνοχής για την περίοδο 2021 – 2027, ενώ προετοιμάζονται ήδη τα βήματα για το επόμενο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το 2027. Υπογράμμισε την ανάγκη για ενίσχυση της χρήσης των κονδυλίων, ώστε οι πολίτες και οι κοινότητες στην Ελλάδα να ωφεληθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Στη διάρκεια της συνάντησης με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την πορεία του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 και την πολιτική συνοχής της ΕΕ. Ο κ. Παπαθανάσης παρουσίασε τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα διατηρεί τις πρώτες θέσεις απορρόφησης κονδυλίων, ενώ επισημάνθηκε η επιτυχής ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, χωρίς απώλειες.

Ο αναπληρωτής Υπουργός τόνισε την αποτελεσματικότητα της χώρας στην αξιοποίηση των πόρων της πολιτικής συνοχής και υπογράμμισε τη σημασία της τρέχουσας περιόδου για την ενδεχόμενη επανεξέταση των προγραμμάτων. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η κοινωνικοοικονομική σύγκλιση και η ψηφιακή μετάβαση είναι προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν όλα τα κράτη μέλη από κοινού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Γενική Γραμματέας ΕΣΠΑ, Βασιλική Παντελοπούλου, και η Γενική Γραμματέας του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης, Κατερίνα Οικονόμου.

Πηγή: newsbomb.gr

Back To Top