Ανάμεσα στις 20 κατακτήσεις που αναφέρει, ξεχωρίζει την έμφαση στην πολιτική σταθερότητα και τη δημοσιονομική υπευθυνότητα, την αποκατάσταση της επενδυτικής βαθμίδας μετά από 13 χρόνια, καθώς και τη μείωση του κόστους δανεισμού για το ελληνικό δημόσιο, τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις. Παράλληλα, τονίζει τη σημασία της εξυγίανσης του τραπεζικού συστήματος και τη δημιουργία διακριτού δανειακού σκέλους στο Ταμείο Ανάκαμψης για επενδύσεις.
Σημαντική είναι επίσης η αύξηση των δημοσίων επενδύσεων στον τακτικό προϋπολογισμό, όπως και ο διπλασιασμός του μεριδίου των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα, μη χάνοντας την αναφορά στις πολιτικές στήριξης των επιχειρήσεων κατά την πανδημία. Ο Σκέρτσος σημειώνει ραγδαία ψηφιοποίηση του κράτους, τη μείωση της γραφειοκρατίας και τη δημιουργία του πρώτου κεφαλαιοποιητικού επικουρικού ταμείου ασφάλισης.
Αναφορικά με τις 10 μεταρρυθμίσεις που προγραμματίζονται, περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός νέου δικαστικού χάρτη για την ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, την ολοκλήρωση του ψηφιακού κτηματολογίου και την πλήρη ψηφιοποίηση του κράτους. Σκοπός τους είναι η ενίσχυση της συνεργασίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με τις επιχειρήσεις και η αναβάθμιση των υποδομών ώστε να προσαρμόζονται στις ανάγκες της μοντέρνας αγοράς.
Σύμφωνα με τον υπουργό, οι προσπάθειες αυτές στοχεύουν στη δημιουργία ενός φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, κάτι που επισημαίνει ως σημαντικό βήμα για την ευημερία της ελληνικής οικονομίας.
Πηγή: newsbomb.gr