Σχετικά με την Ευρώπη, ανέφερε ότι έχει έρθει η στιγμή να σκεφτεί σοβαρά τις αμυντικές δαπάνες και να εξετάσει την ίδρυση ενός ευρωπαϊκού ταμείου άμυνας. Σημείωσε ότι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 3ης Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η συζήτηση για σημαντικά θέματα που αφορούν την ενεργειακή αυτονομία και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της Ευρώπης. Επίσης, τόνισε τη σημασία ταχύτερης λήψης αποφάσεων λόγω των εξελισσόμενων καταστάσεων.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, αναγνώρισε τις προκλήσεις που ενδέχεται να προκύψουν λόγω των διαφορετικών ρυθμιστικών παραγόντων στην αγορά της Ευρώπης. Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει αποκτήσει φωνή και μπορεί να συμβάλει καταλυτικά στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού περιβάλλοντος. Ακόμη, σχολίασε την κατάσταση του πολέμου στην Ουκρανία, επισημαίνοντας την ανάγκη για ειρηνική λύση, με βάση τους όρους του Κιέβου και της ΕΕ.
Όταν έφτασε στο ζήτημα των εσωτερικών πολιτικών σχέσεων, ο κ. Κοντογεώργης δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μια πολιτική προσέγγιση που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες. Τόνισε ότι η απόφαση για τις σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με δεξιά κόμματα θα διαμορφωθεί με τα χρόνια. Επιπλέον, χαρακτήρισε θετική την επιλογή του Νικήτα Κακλαμάνη στη θέση του Προεδρεύοντος της Βουλής, εκφράζοντας την ελπίδα για έναν εποικοδομητικό διάλογο στο Κοινοβούλιο.
Τέλος, για τον Κώστα Τασούλα, επισήμανε την αξία και τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι η συζήτηση για την ενότητα και την αξία των ανθρώπων πρέπει να είναι στο επίκεντρο.
Πηγή: newsbomb.gr