Τίτλος: Ανατροπές και απογοητεύσεις στον κινηματογράφο: Οι νέες ταινίες της Marvel και των ανεξάρτητων δημιουργών

Τίτλος: Ανατροπές και απογοητεύσεις στον κινηματογράφο: Οι νέες ταινίες της Marvel και των ανεξάρτητων δημιουργών
Η Marvel απογοητεύει και πάλι, καθώς το “Captain America: Θαυμαστός καινούργιος κόσμος” φαίνεται να απέχει έτη φωτός από τις προηγούμενες περιπέτειες του ήρωα, αλλά και από τις παραγωγές του στούντιο που βλέπαμε πριν από κάποια χρόνια. Η ταινία, που σκηνοθέτησε ο Τζούλιους Όνα, παρουσιάζει τον νέο Κάπτεν Αμέρικα, αν και η έκβαση της ιστορίας είναι απλή και προβλέψιμη, χωρίς να κρατά το ενδιαφέρον του θεατή.

Αντίθετα, ο Βάλτερ Σάλες επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με το “Είμαι ακόμη εδώ”, μια πολιτική και προσωπική Οδύσσεια στη Βραζιλία της δεκαετίας του ’70, εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα. Υπενθυμίζεται ο πρώην βουλευτής Ρούμπενς Παΐβα και η ζωή της οικογένειάς του, που διαταράσσεται από την πολιτική καταστολή της εποχής. Η ηρωίδα, Γιούνις, πρέπει να αναλάβει μόνη της την φροντίδα των παιδιών τους, ενώ προσπαθεί να μάθει περισσότερα για την τύχη του συζύγου της.

Ο Γιάννης Βεσλεμές παρουσιάζει την ταινία “Αγαπούσε τα λουλούδια περισσότερο”, η οποία ακολουθεί τρία αδέλφια που προσπαθούν να φέρουν πίσω τη μητέρα τους που έχει πεθάνει, χρησιμοποιώντας μια αυτοσχέδια χρονομηχανή. Ο δημιουργός οδηγεί το κοινό σε μια “σουρεάλ” εμπειρία που αναδεικνύει την ενηλικίωση και την ψυχική σύνθεση των χαρακτήρων μέσα από μια ενορχηστρωμένη αφήγηση.

Αντίθετα από τις προσδοκίες που είχαν οι θαυμαστές της Marvel, η νέα ταινία του Κάπτεν Αμέρικα δεν προσθέτει τίποτα καινούργιο. Ακολουθώντας τις συμβάσεις των κλασικών δράσεων, αποτυγχάνει να συνδυάσει την ένταση με οποιαδήποτε αίσθηση νεωτερισμού ή ενθουσιασμού.

Η ταινία του Βάλτερ Σάλες έχει κερδίσει αναγνώριση, αποσπώντας βραβεία σεναρίου και σημαντικές υποψηφιότητες, γεγονός που δείχνει την δυναμική της και τη συναισθηματική της δύναμη. Αντιθέτως, ο Γιάννης Βεσλεμές προσφέρει μια μοναδική εμπειρία που ξεχωρίζει με την “καλειδοσκοπική” προσέγγισή του.

Πηγή: newsbomb.gr

Back To Top