Για την αντιμετώπιση της πρόκλησης του αφύσικου βαδίσματος, οι μηχανικοί της εταιρείας χρησιμοποίησαν τεχνικές ενισχυτικής μάθησης. Αυτές περιλάμβαναν την εκπαίδευση χιλιάδων εικονικών ρομπότ σε μια προσομοίωση φυσικής, βελτιώνοντας σταδιακά την κινητικότητα τους μέσω δοκιμών και λαθών. Ανταμείβοντας τις φυσικές κινήσεις, το αποτέλεσμα ήταν ένα ανδροειδές που κινείται με τρόπο που μοιάζει πιο ανθρώπινος, συμπεριλαμβανομένων των χαρακτηριστικών όπως χτυπήματα φτέρνας και συγχρονισμένες κινήσεις χεριών.
Η πρόκληση που αντιμετωπίζουν τα ρομπότ σχετίζεται με το λεγόμενο παράδοξο του Moravec, το οποίο αναφέρει ότι οι υπολογιστές είναι ικανοί σε πολύπλοκους υπολογισμούς, αλλά δυσκολεύονται σε απλές ανθρωπογενείς εργασίες, όπως το περπάτημα σε ευθεία γραμμή ή το πιάσιμο αντικειμένων. Αυτό οδήγησε στην ανάγκη για μια πιο φυσική κίνηση, μετατρέποντας τα ρομπότ σε μοντέλα που αποτυπώνουν ανθρώπινες κινήσεις.
Η τεχνική ενισχυτικής μάθησης είναι κεντρικής σημασίας για τα σχέδια της εταιρείας από την Καλιφόρνια, η οποία στοχεύει να επεκτείνει τη χρήση αυτών των ρομπότ σε διάφορες εφαρμογές, όπως εργοστάσια και άλλες κοινές καθημερινές καταστάσεις. Το έργο αυτό υπόσχεται να επαναστατήσει τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με μηχανές στο μέλλον.
Πηγή: newsbomb.gr