Η Αποκάλυψη του Ισαάκ Νεύτωνα για το Τέλος του Κόσμου το 2060

Η Αποκάλυψη του Ισαάκ Νεύτωνα για το Τέλος του Κόσμου το 2060
Ο Ισάακ Νεύτων, ένας από τους πιο εμβληματικούς επιστήμονες της ιστορίας, είχε αφιερώσει μέρος της ζωής του στην προσπάθεια να αποκρυπτογραφήσει πότε θα συνέβαινε το τέλος του κόσμου. Τα ευρήματα του παραμένουν άγνωστα για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς τα έγγραφά του παρέμειναν θαμμένα σε κουτιά στο σπίτι του κόμη του Πόρτσμουθ για 250 χρόνια. Πήραν δημοσιότητα πρόσφατα μέσω της βρετανικής εφημερίδας Daily Express, με τα αποτελέσματα να δείχνουν ότι ο Νεύτων προέβλεπε πως το τέλος θα ερχόταν το 2060, δηλαδή σε 36 χρόνια από σήμερα και 1.260 χρόνια μετά την ίδρυση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Καθώς εξερευνούσε το θεϊκό σχέδιο του σύμπαντος, ο Νεύτων αντλούσε πληροφορίες από το βιβλίο του Δανιήλ στη Βίβλο. Σκοπός του ήταν να βάλει ένα τέλος στις εικασίες άλλων, που σύμφωνα με αυτόν, υπολόγιζαν λανθασμένα την ημερομηνία του τέλους. Αναλυτικά, ανέφερε: «Μπορεί να έρθει αργότερα, αλλά δεν βλέπω κανένα λόγο να έρθει νωρίτερα», καταδεικνύοντας την προσοχή του στις ακριβείς προφητείες.

Ένα από τα προγνωστικά του Νεύτωνα που φαίνεται να έχει εκπληρωθεί αναφέρεται στα «κακά έθνη» που θα καταστραφούν και την επιστροφή των Εβραίων από την αιχμαλωσία στην πατρίδα τους πριν από το τέλος. Αυτές οι προφητείες μπορούν να συσχετιστούν με την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όπως χαρακτηριστικά έγραφε: «Η καταστροφή των πονηρών εθνών, το τέλος της κραυγής και όλων των δεινών, η επιστροφή των Ιουδαίων από αιχμαλωσία και η εγκαθίδρυση μιας ακμάζουσας και αιώνιας βασιλείας».

Ωστόσο, η επιλογή του Νεύτωνα να κρατήσει κρυφές τις προβλέψεις του σχετικά με την ημερομηνία του τέλους του κόσμου είναι περίεργη. Φοβόταν ότι αν οι υπολογισμοί του άλλων αποδεικνύονταν λανθασμένοι, θα υπονομευόταν η αξιοπιστία της Βίβλου στα μάτια του κοινού. Παρά την πλήρη πεποίθησή του σχετικά με την εγκυρότητα των δικών του υπολογισμών, επέλεξε να τα κρατήσει μυστικά.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Νεύτων, γνωστός για το ορθολογικό του πνεύμα, ασχολούνταν με θέματα προφητειών και θρησκείας. Αυτή η αντίφαση εξερευνάται σε ντοκιμαντέρ, όπως το “Newton: The Dark Apostate”, που μεταδόθηκε το 2003, το οποίο αναφέρεται στα κρυμμένα χειρόγραφά του.

Η Yamima Ben Menachem, επίτιμη καθηγήτρια φιλοσοφίας στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, παρατηρεί ότι σε κάποιες περιπτώσεις, ο Νεύτων επηρεάστηκε περισσότερο από τη θρησκεία παρά από τη επιστήμη.

Πηγή: newsbomb.gr

Back To Top