Η διαιτολόγος Destiny Moody προτείνει έξι τύπους ξηρών καρπών που διακρίνονται για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες. Τα φιστίκια, αν και είναι τεχνικά όσπριο, περιέχουν την υψηλότερη ποσότητα πρωτεΐνης από όλους τους ξηρούς καρπούς και είναι επίσης καλή πηγή μαγνησίου, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.
Τα αμύγδαλα είναι εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης, προσφέροντας 18 γραμμάρια πρωτεΐνης και 609 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Περιέχουν υγιεινά λιπαρά, φυτικές ίνες, βιταμίνη Ε και βασικά μέταλλα, όπως το μαγνήσιο, και συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης.
Από την άλλη, τα κάσιους είναι πλούσια σε χαλκό, υποστηρίζοντας την υγεία των οστών και της καρδιάς. Όσον αφορά τα καρύδια, είναι πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου, αν και πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε λιπαρά.
Τα φουντούκια περιέχουν περίπου 12 γραμμάρια πρωτεΐνης και 520 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Η υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά τους βοηθά στην καταπολέμηση της φλεγμονής και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
Αυτοί οι ξηροί καρποί προσφέρουν πολυάριθμα διατροφικά οφέλη και μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμη προσθήκη στη διατροφή σας, αν επιθυμείτε να ενισχύσετε την πρόσληψη πρωτεϊνών και να προάγετε τη συνολική υγεία σας.
Πηγή: newsbomb.gr