Όταν μειώσετε την πρόσληψη ζάχαρης, θα παρατηρήσετε θετικές αλλαγές στην υγεία σας. Καταρχάς, θα φαίνεστε νεότεροι, καθώς η ζάχαρη μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία ρυτίδων. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα μόρια της ζάχαρης επηρεάζουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη, που είναι ουσίες απαραίτητες για την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Με λιγότερη ζάχαρη, μειώνεται η γλυκόζη και η ινσουλίνη στο αίμα, με αποτέλεσμα τη μείωση της χρόνιας φλεγμονής που σχετίζεται με τη γήρανση.
Επιπλέον, υπάρχει μύθος ότι η κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να φέρνει ευφορία, αλλά στην πραγματικότητα έχει συσχετιστεί με υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης. Η επαφή με τη ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει χρόνια φλεγμονή που επηρεάζει την εγκεφαλική λειτουργία. Ωστόσο, με τη μείωση της ζάχαρης, αυξάνεται η σαφήνεια της σκέψης και η αίσθηση της ξεκούρασης.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να έχει επιπτώσεις και στο βάρος σας. Έρευνα από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ αναφέρει ότι ο μέσος Αμερικανός καταναλώνει γύρω στα 22 κουταλάκια ζάχαρη καθημερινά, γεγονός που αντιστοιχεί σε περίπου 350 θερμίδες. Η επεξεργασμένη ζάχαρη δεν ενεργοποιεί σήματα κορεσμού στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα την αυξημένη επιθυμία για φαγητό. Αν αντικαταστήσετε τις γλυκές τροφές με πιο υγιεινές επιλογές, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά, θα ρυθμιστούν οι ορμόνες σας και θα σας στείλουν σήμα ότι είστε γεμάτοι. Οι αλλαγές στο βάρος μπορούν να γίνουν αισθητές ήδη από την πρώτη εβδομάδα.
Πηγή: newsbomb.gr