Η λέκτορας Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Strathclyde, Μέγκαν Κρόφορντ, αναφέρει ότι η επικράτηση της θερινής ώρας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους θα είχε αρνητικές συνέπειες για τον ύπνο και την κιρκάδια υγεία. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα πρωινά είναι οι ώρες που τα ρολόγια του σώματός μας χρειάζονται περισσότερο φως για να παραμείνουν σε συγχρονισμό. Σε περιοχές με λιγότερο φυσικό φως κατά τους χειμερινούς μήνες, είναι προτιμότερο να διασφαλίζεται η έκθεση στο φως το πρωί.
Ο καθηγητής Χρονοβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Northumbria, Μάλκολμ βον Σαντζ, εξηγεί ότι η καθιέρωση της κανονικής ώρας ανά έτος θα βοηθούσε στην καλύτερη ευθυγράμμιση των βιολογικών ρολογιών με τη φυσική ώρα της ημέρας. Αυτό θα είχε οφέλη για τον ύπνο και τη συνολική υγεία, καθώς θα αυξανόταν η έκθεση στο πρωινό ηλιακό φως από το φθινόπωρο έως την άνοιξη.
Η Βρετανική Εταιρεία Ύπνου τονίζει ότι το φυσικό φως το πρωί είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της βέλτιστης ευθυγράμμισης των ρολογιών του σώματός μας. Αν τελικά η κανονική ώρα είχε εφαρμοστεί μόνιμα, θα υπήρχαν πιθανόν θετικές συνέπειες για την υγεία, καθώς οι άνθρωποι θα είχαν καλύτερο ύπνο και θα ήταν πιο ευθυγραμμισμένοι με τους φυσικούς κύκλους της ημέρας.
Πηγή: newsbomb.gr