Αρκετοί πιστεύουν ότι το αλουμινόχαρτο ή η πλαστική μεμβράνη είναι οι καλύτερες επιλογές για την αποθήκευση του τυριού. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει. Διατηρούν το τυρί σε ένα περιβάλλον που δεν του επιτρέπει να «αναπνέει», με αποτέλεσμα να συγκεντρώνεται υγρασία και να αναπτύσσεται μούχλα. Ειδικά το αλουμινόχαρτο μπορεί να προσδώσει στο τυρί μια μεταλλική γεύση.
Καλύτερες επιλογές για την αποθήκευση του τυριού περιλαμβάνουν ειδικό χαρτί για τυρί, το οποίο είναι πορώδες και επιτρέπει στο τυρί να διατηρεί τη φυσική του υγρασία. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τέτοιο χαρτί, η λαδόκολλα ή το χαρτί ψησίματος είναι επίσης καλές εναλλακτικές λύσεις.
Αρχικά, τυλίξτε το τυρί σε λαδόκολλα ή χαρτί ψησίματος. Για επιπλέον προστασία, μπορείτε να το καλύψετε με ένα βαμβακερό πανί ή να το τοποθετήσετε σε ένα αεροστεγές δοχείο, αλλά φροντίστε να μην κλείνετε καλά το καπάκι, ώστε να εισέρχεται λίγο αέρας. Αυτές οι μέθοδοι είναι ιδανικές για ημι-ωριμασμένα και παλαιωμένα τυριά όπως το γκούντα και το τσένταρ.
Επιπλέον, όταν κόβετε το τυρί, τυλίξτε το ξανά το συντομότερο δυνατό για να αποφύγετε την ξηρασία και επιστρέψτε το στο ψυγείο. Το ιδανικό μέρος για να το αποθηκεύσετε είναι το συρτάρι με τα λαχανικά, καθώς είναι το λιγότερο κρύο και έχει την κατάλληλη υγρασία.
Επίσης, είναι καλό να διατηρείτε το τυρί μακριά από άλλες τροφές, καθώς μπορεί να απορροφήσει αρώματα. Αν παρατηρήσετε μούχλα στα σκληρά τυριά, μπορείτε να ξύσετε το προσβεβλημένο μέρος και το υπόλοιπο είναι καταναλωτέο. Σε περίπτωση που η μούχλα εμφανιστεί σε λευκά τυριά, θα πρέπει να το πετάξετε.
Πηγή: newsbomb.gr