Η έρευνα περιλάμβανε 88 παχύσαρκες γυναίκες, οι οποίες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Και οι δύο ομάδες ακολούθησαν ένα πρόγραμμα διατροφής με μειωμένη ημερήσια πρόσληψη θερμίδων κατά 500 θερμίδες για 3 μήνες. Ωστόσο, τα μέλη μιας ομάδας λάμβαναν επιπλέον 3 γραμμάρια κύμινου σε σκόνη καθημερινά, ανακατεμένο σε 140 γραμμάρια γιαουρτιού. Η άλλη ομάδα κατανάλωνε την ίδια ποσότητα γιαουρτιού χωρίς το κύμινο.
Στο τέλος της 3μηνης περιόδου, η ομάδα που κατανάλωνε κύμινο είχε χάσει κατά μέσο όρο 3 κιλά περισσότερα σε σύγκριση με την άλλη ομάδα. Η ομάδα που χρησιμοποιούσε κύμινο σημείωσε μείωση του σωματικού λίπους κατά 14,64%, σχεδόν τριπλάσιο ποσοστό από το 4,91% της άλλης ομάδας. Επιπλέον, τα τριγλυκερίδια μειώθηκαν κατά 23 μονάδες στην ομάδα με το κύμινο, έναντι μόνο 5 μονάδων στην ομάδα χωρίς κύμινο. Η “κακή” (LDL) χοληστερόλη στην ομάδα που κατανάλωνε κύμινο μειώθηκε κατά 10 μονάδες, ενώ στην άλλη ομάδα μόλις κατά 0,5 μονάδες.
Το κύμινο είναι πλούσιο σε φυτοστερόλες, οι οποίες γνωρίζεται ότι αναστέλλουν την απορρόφηση χοληστερόλης στο σώμα. Επειδή αυτή η μελέτη είναι η πρώτη που δείχνει τα οφέλη του κυμίνου στην απώλεια βάρους, οι ερευνητές θεωρούν ότι το κύμινο, όπως και άλλα καυτερά μπαχαρικά, μπορεί να αυξάνει προσωρινά τον μεταβολικό ρυθμό.
Πηγή: newsbomb.gr